Какво е проектиране (дизайн) на работни системи?

Проектиренато на работната система най-общо представлява изграждането на модел на желаното състояние на организацията по отношение на ключовите индикатори за нейното състояние. За целта се прави първо анализ на “изходната ситуация” (текущото състояние), което се съпоставя с “профила” на търсеното (желано) и по този начин се откриват разминаванията.

При организационното развитие на всяка система, има две групи фактори, които оказват влияние на растежа – едните са положителни и “дърпат” организацията “нагоре”, а другите са отрицателни, които спъват (“дърпат” надолу) организацията. Целта на анализа на изходната ситуация да се установят (идентифицират) неблагоприятно влияещите фактори и да се неутрализират, или най-малкото да се намали (ограничи) тяхното влияние, което става на следващия етап – проектиране чрез подходяща организационна среда. При проектирането е важно, да се създадат нови положително влияещи фактори (сили), които да “дърпат” организацията нагоре, по начин, който да гарантират постигането на целите.

 

Модел на проектирането

ОФИС - гр. БЛАГОЕВГРАД
бул. „В. Левски” 13, (сградата на ОКС), ет. ІV тел./факс 073/884640; GSM: 0899/814170 E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
ОФИС - гр. РАЗГРАД
ул. „Паркова” №37, тел. 0893/015208; GSM: 0897/907381 E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
ОФИС - гр.ВАРНА
бул. "Дунав" № 5, Сграда на "Актив" ООД, ет. 3, GSM: 0897/957792 E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.